Articole

March 14, 2021

Cărămidă aparentă antichizată pe placă de polistiren

Fațadele exterioare cu cărămidă aparentă antichizată reprezintă o componentă esențială în designul arhitectural, fiind responsabile atât pentru estetica clădirii, cât și pentru eficiența energetică. Una dintre soluțiile inovatoare care îmbină estetica tradițională cu eficiența modernă este cărămida aparentă antichizată pe placă de polistiren. În acest articol, vom explora avantajele, aplicabilitatea și tehnologia din spatele acestei soluții.

Ce este cărămida aparentă antichizată pe placă de polistiren?

Cărămida aparentă antichizată pe placă de polistiren este un sistem de izolație termică care combină cărămida aparentă cu polistirenul, oferind o soluție completă pentru fațadele exterioare. Sistemul este compus din:

 1. Polistiren (EPS/XPS): Placă izolantă care oferă eficiență termică ridicată.
 2. Cărămidă aparentă antichizată: Element decorativ realizat din cărămizi subțiri sau din plăci ceramice, având un aspect îmbătrânit, autentic.
 3. Adezivi speciali: Pentru fixarea cărămizii pe polistiren.
 4. Plasă de armare: Plasă din fibră de sticlă pentru rezistență și durabilitate.
 5. Chituirea rosturilor: Rosturile sunt chituite pentru a obține un aspect autentic.
cărămidă aparentă antichizată gri de interior si exterior

Avantajele cărămizii aparente antichizate pe placă de polistiren

 1. Eficiență termică superioară: Polistirenul oferă o izolație termică excelentă, contribuind la reducerea costurilor cu încălzirea și răcirea clădirii.
 2. Aspect estetic autentic: Cărămida aparentă antichizată oferă un aspect îmbătrânit și tradițional, fiind ideală pentru clădiri care doresc să mențină sau să îmbunătățească estetica arhitecturală clasică.
 3. Montaj rapid și simplu: Plăcile de polistiren cu cărămidă aparentă antichizată sunt preasamblate în fabrică, ceea ce facilitează instalarea rapidă pe fațadă.
 4. Durabilitate și rezistență: Sistemul este rezistent la intemperii, impact mecanic și radiații UV, asigurând o durată de viață îndelungată.
 5. Versatilitate: Disponibil într-o gamă variată de culori și texturi, sistemul poate fi adaptat la orice stil arhitectural.
 6. Soluție economică: În comparație cu metodele tradiționale de finisare, cărămida aparentă antichizată pe polistiren este o soluție mai accesibilă din punct de vedere al costurilor.

Aplicabilitatea cărămizii aparente antichizate pe placă de polistiren

 1. Clădiri rezidențiale: Pentru proprietarii care doresc să adauge un aspect tradițional locuințelor lor, acest sistem este ideal atât pentru construcții noi, cât și pentru renovarea celor existente.
 2. Clădiri comerciale: Birourile, showroom-urile și restaurantele pot beneficia de estetica autentică a cărămizii antichizate, conferind un aspect primitor și profesional.
 3. Clădiri publice și istorice: Fațadele clădirilor istorice pot fi restaurate sau îmbunătățite fără a afecta integritatea arhitecturală.
 4. Structuri speciale: Hotele, pensiuni sau alte structuri pot folosi acest sistem pentru a obține un aspect vintage.

Montajul cărămizii aparente antichizate pe placă de polistiren

 1. Pregătirea suprafeței: Fațada clădirii trebuie să fie curată, fără denivelări majore și pregătită pentru instalarea plăcilor de polistiren.
 2. Aplicarea plăcilor de polistiren: Plăcile de polistiren se fixează pe suprafața clădirii cu ajutorul adezivilor și diblurilor speciale.
 3. Fixarea plasei de armare: Plasa se aplică peste polistiren, fiind fixată cu un strat subțire de adeziv.
 4. Aplicarea cărămizii aparente antichizate: Cărămizile sau plăcile ceramice sunt fixate pe suprafața pregătită, folosind adezivi speciali.
 5. Chituirea rosturilor: După uscarea adezivului, rosturile dintre cărămizi se chituiesc pentru a obține un aspect autentic.

Întreținerea sistemului cu cărămidă aparentă antichizată

Cărămidă aparentă antichizată pe placă de polistiren necesită o întreținere minimă, dar pentru a asigura durabilitatea și estetica acesteia, se recomandă următoarele:

 • Curățare periodică: Îndepărtarea prafului și a murdăriei cu ajutorul unui jet de apă.
 • Inspecția îmbinărilor: Verificarea integrității rosturilor și etanșarea acestora, dacă este necesar.
 • Verificarea stratului exterior: Asigurarea că straturile exterioare nu prezintă urme de fisuri sau deteriorări.

Cărămidă aparentă antichizată pe placă de polistiren este o soluție inovatoare care îmbină eficiența energetică a polistirenului cu estetica autentică a cărămizii antichizate. Aceasta oferă un aspect tradițional și elegant clădirilor, în timp ce contribuie semnificativ la îmbunătățirea izolației termice. Indiferent dacă este vorba de construcții noi sau de renovarea fațadelor existente, acest sistem reprezintă o alegere excelentă pentru proprietarii care doresc să adauge valoare și frumusețe clădirilor lor.

author avatar
Caramida Aparenta Producator
Caramida Aparenta este o companie cunoscută pentru inovațiile în materialele de construcții, specializată în producția de cărămidă aparentă și soluții de izolație termică pentru fațade. Aceasta este recunoscută pentru utilizarea tehnologiilor avansate în producția de materiale care nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al clădirilor, dar contribuie și la eficiența energetică a acestora. Caramida Aparenta produce o varietate de produse care includ cărămidă aparentă, panouri termoizolante și alte materiale inovatoare cum ar fi riflajele din polistiren extrudat menționate anterior. Produsele companiei sunt apreciate pentru calitatea lor superioară, durabilitate și adaptabilitate la diverse cerințe arhitecturale și climatice.
Noutati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *