Articole

January 22, 2020

Cel mai eficient termosistem pentru fațade: Cărămidă aparentă pe polistiren

În condițiile în care costul combustibililor și al energiei este în creștere, reabilitarea termică a fațadelor clădirilor vechi devine o prioritate pentru utilizatorii acestora mai ales cea cu cărămidă aparentă pe polistiren. Trebuie să înțelegem însă ca procesul de reabilitare termică al unei clădiri este în stransă legătură cu câteva aspecte foarte importante și anume:

• starea structurii de rezistență a clădirii

• starea pereților de exterior în cazul în care aceștia nu sunt pereți de rezistență

• starea tâmplăriei

• starea instalațiilor de încăzire și/sau răcire.

Pe lângă acestea, sunt de luat în calcul aceleași elemente ca și în cazul clădirilor noi și care ar putea influența comportamentul și eficiența termică a construcției: orientare, temperaturi exterioare pe timpul verii și al iernii, etc. Din aceste cauze reabilitarea termică poate presupune costuri mai mari decât în cazul clădirilor noi și pentru a obține rezultate, este necesar să apelați la cel mai eficient termosistem pentru fatade produs de Izotech.

Detalii tehnice cărămidă aparentă pe polistiren

 • Dimensiune panou caramida aparenta : 100 x 50 x 10 cm
 • Grosimea panou termosistem pentru fatade 10.6 cm
 • Adâncime model: ~ 50cm
 • Greutate: ~ 4.5-5.5 kg/mp
 • Garanția produsului: 30 ANI pentru spații interioare // 30 ANI pentru spații exterioare
 • Garanție de instalare: 25 ani
 • Clasa de neinflamabilitate: În conformitate cu normele “Euroclass ISO EN 13501-1 EU”, “Clasa A2 neinflamabilă și necombustibilă”
 • Densitate: “1,46 gr / cm³” conform normelor “TS EN ISO 1183-1”
 • Limita de rezistență la temperatură: “Fără deteriorare la 80° C” conform normelor “ASTM E1069”
 • Duritate Barcol: “52” în conformitate cu normele “TS EN 59”
 • Rezistența la impact – conform normelor DIN ISO 4586 T12
 • Rezistența la impact – cu dispozitivul Charpy: conform normelor DIN ISO 4586 T12
 • Izolație fonică: “40 dB” în conformitate cu normele “TS EN ISO 140-3”
 • Rezistența la îngheț: conform normelor “ASTM C 666”
Cărămidă aparentă pe polistiren cu rol de termoizolare fatade

Eficiența energetică și estetica joacă un rol crucial în alegerea materialelor și tehnologiilor adoptate. Unul dintre cele mai eficiente termosisteme pentru fațade este cel ce utilizează cărămida aparentă pe polistiren. Acest sistem combină avantajele izolării superioare cu polistiren și aspectul estetic al cărămizii, oferind soluții optime pentru orice tip de clădire.

Descrierea Sistemului

Termosistemul cu cărămidă aparentă pe polistiren este format din panouri de polistiren expandat pe care se aplică un strat subțire de cărămidă aparentă. Panourile de polistiren sunt disponibile în diverse grosimi, însă cele mai comune mărimi sunt între 10 și 20 cm, oferind o rezistență termică excelentă. Cărămida aparentă, care poate fi naturală sau sintetică, este atașată la aceste panouri prin diverse metode, inclusiv adezivi speciali, asigurând un finisaj durabil și estetic.

Avantajele Termosistemului

 1. Izolare Termică Superioră: Polistirenul expandat este recunoscut pentru proprietățile sale izolatoare excelente, reducând semnificativ transferul termic între interiorul și exteriorul clădirii. Acest lucru ajută la menținerea unei temperaturi confortabile în interior, indiferent de condițiile meteorologice exterioare, și reduce costurile de încălzire și răcire.
 2. Aspect Estetic Plăcut: Cărămida aparentă oferă un finisaj rustic sau modern, în funcție de stilul ales, care poate îmbogăți aspectul oricărei fațade. Acesta este un avantaj major pentru proprietarii sau dezvoltatorii care doresc să combine eficiența energetică cu o estetică atrăgătoare.
 3. Durabilitate și Rezistență: Când este corect instalat, acest termosistem este extrem de durabil și rezistent la factori externi, cum ar fi umiditatea și variațiile termice. De asemenea, este rezistent la impact, protejând zidăria de deteriorările fizice.
 4. Montaj Rapid și Simplu: Comparativ cu metodele tradiționale de construcție a zidurilor cu cărămidă, montarea panourilor cu cărămidă aparentă pe polistiren este mult mai rapidă și curată, fără necesitatea unui mânuitor experimentat în zidărie.
 5. Versatilitate în Design: Sistemul permite o gamă largă de opțiuni de design, oferind diferite texturi și culori ale cărămizii, care pot fi adaptate pentru a se potrivi cu stilul arhitectural al clădirii.

Termosistemul cu cărămidă aparentă pe polistiren se distinge ca fiind una dintre cele mai eficiente soluții pentru izolarea fațadelor, combinând izolarea termică de top cu un aspect estetic valoros. Este o alegere ideală pentru proiectele de renovare și pentru construcțiile noi, oferind un echilibru perfect între performanță și design. Indiferent de scopul construcției, adoptarea acestui sistem poate contribui semnificativ la creșterea confortului locativ, reducerea costurilor energetice și îmbunătățirea aspectului general al clădirii.

Cărămidă aparentă pe polistiren 2
author avatar
Caramida Aparenta Producator
Caramida Aparenta este o companie cunoscută pentru inovațiile în materialele de construcții, specializată în producția de cărămidă aparentă și soluții de izolație termică pentru fațade. Aceasta este recunoscută pentru utilizarea tehnologiilor avansate în producția de materiale care nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al clădirilor, dar contribuie și la eficiența energetică a acestora. Caramida Aparenta produce o varietate de produse care includ cărămidă aparentă, panouri termoizolante și alte materiale inovatoare cum ar fi riflajele din polistiren extrudat menționate anterior. Produsele companiei sunt apreciate pentru calitatea lor superioară, durabilitate și adaptabilitate la diverse cerințe arhitecturale și climatice.
Caramida aparenta pe polistiren, Termosisteme fatade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *