Articole

January 3, 2019

Cum se monteaza caramida aparenta

cum se monteaza caramida aparenta

Montajul cărămizii aparente este un proces care necesită atenție la detalii pentru a asigura un finisaj estetic plăcut și durabilitate. Fie că este vorba de un proiect DIY (Do It Yourself – Fă-o singur) sau de o instalare profesională, urmarea unui ghid pas cu pas te poate ajuda să obții rezultate de calitate. Iată un ghid complet din punct de vedere tehnic pentru montajul cărămizii aparente:

Pregătirea Materialelor și a Uneltelor Necesare

 • Cărămizi aparente (reale sau plăci imitative)
 • Mortar sau adeziv special pentru cărămidă
 • Nivel cu bula
 • Șpaclu și mistrie
 • Ruletă și creion pentru marcarea suprafețelor
 • Daltă și ciocan (pentru ajustări ale dimensiunilor cărămizilor)
 • Amestecător pentru mortar (dacă este cazul)
 • Echipament de protecție personală (mănuși, ochelari de protecție)

Pasul 1: Pregătirea Suprafeței

 1. Curățarea Suprafeței: Asigură-te că peretele pe care urmează să montezi cărămida aparentă este curat, uscat și neted. Îndepărtează orice rest de vopsea, tapet sau alte materiale care pot împiedica adeziunea.
 2. Aplicarea Primerului: Pentru a îmbunătăți adeziunea, aplică un strat de primer pe suprafața de montat, mai ales dacă este vorba despre un perete neted sau non-absorbant.

Pasul 2: Planificarea Dispoziției

 1. Măsurarea și Marcarea: Folosește ruleta și creionul pentru a marca liniile ghid pe perete, asigurându-te că începi montajul de la nivelul corect și că liniile sunt drepte, folosind nivelul cu bula.
 2. Aranjarea Uscată: Este recomandat să aranjezi cărămizile pe podea în fața peretelui pentru a avea o idee despre cum vor arăta și pentru a ajusta dispoziția înainte de montaj.

Pasul 3: Amestecarea Mortarului sau Pregătirea Adezivului

 1. Prepararea Mortarului: Dacă folosești mortar, urmează instrucțiunile producătorului pentru amestecare, asigurându-te că obții consistența corectă.
 2. Pregătirea Adezivului: Pentru plăci imitative de cărămidă, adezivii speciali pot fi o alegere mai simplă. Asigură-te că este potrivit pentru tipul de cărămidă și pentru condițiile peretelui.

Pasul 4: Montarea Cărămizilor

 1. Aplicarea Mortarului/Adezivului: Începe de la colțul inferior al peretelui, aplicând mortarul sau adezivul fie pe spatele cărămizilor, fie direct pe perete, în funcție de recomandările produsului.
 2. Plasarea Cărămizilor: Aplică cărămida pe perete, presând ferm pentru o bună adeziune. Folosește nivelul cu bula pentru a te asigura că fiecare cărămidă este aliniată corect. Lăsați spații egale între cărămizi pentru rosturi, dacă este necesar.
 3. Ajustări: Taie sau cioplește cărămizile după necesitate pentru a se potrivi spațiului disponibil, folosind daltă și ciocan.

Pasul 5: Finisarea Rosturilor

 1. Umplerea Rosturilor: După ce cărămizile sunt montate și adezivul s-a uscat, umple rosturile cu mortar folosind un șpaclu. Îndepărtează excesul de mortar și netezește rosturile pentru un aspect finisat.
 2. Curățarea: Folosește o cârpă umedă sau o perie pentru a curăța excesul de mortar de pe fața cărămizilor, având grijă să nu scoți mortarul din rosturi.

Pasul 6: Îngrijirea și Întreținerea

 1. Uscare: Lasă mortarul/adezivul să se usuce complet, conform instrucțiunilor producătorului, înainte de a folosi sau a mobiliza spațiul.
 2. Sigilarea (Opțional): Pentru a proteja cărămida aparentă și mortarul împotriva petelor și a apei, poți aplica un sigilant specializat, urmând instrucțiunile producătorului.

Respectând acești pași și luând în considerare sfaturile tehnice, montajul cărămizii aparente va contribui la estetica și la valoarea imobilului tău, oferind un aspect plăcut și un caracter unic spațiului interior sau exterior.

Pentru un ghid complet CLICK AICI

author avatar
Caramida Aparenta Producator
Caramida Aparenta este o companie cunoscută pentru inovațiile în materialele de construcții, specializată în producția de cărămidă aparentă și soluții de izolație termică pentru fațade. Aceasta este recunoscută pentru utilizarea tehnologiilor avansate în producția de materiale care nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al clădirilor, dar contribuie și la eficiența energetică a acestora. Caramida Aparenta produce o varietate de produse care includ cărămidă aparentă, panouri termoizolante și alte materiale inovatoare cum ar fi riflajele din polistiren extrudat menționate anterior. Produsele companiei sunt apreciate pentru calitatea lor superioară, durabilitate și adaptabilitate la diverse cerințe arhitecturale și climatice.
Placi caramida aparenta ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *