Site icon Caramida aparenta

Returnare produse

Returul produselor se supune Ordonantei Guvernului nr. 130/2000, cu completarile si modificarile ulterioare privind regimul juridic al contractelor la distanta, si ordonantei de urgenta O.U.G nr.34 /2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Chiar daca ati achizitionat produsul gresit, il puteti returna in termen de 10 zile lucratoare (max.14 zile calendaristice). De asemenea puteti completa si transmite electronic, de pe site-ul nostru, la sectiunea “Cerere de oferta” , o solicitare de  returnare produse. Produsul poate fi returnat in ambalajul original sau in orice ambalaj care sa protejeze pe parcursul transportului, doar daca a fost comandat gresit sau livrat in mod eronat si neintentionat de Departamentul de Livrari . Costul de retur va fi suportat de Cumparator, cu exceptia cazului in care Vanzatorul accepta sa suporte aceste costuri, sau daca Vanzatorul nu a informat Cumparatorul ca aceste costuri trebuie suportate de acestea.

Denuntarea unilaterala de contract se face conform Art.4 (1) b): “Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: “Consumatorul are obligatia sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”, redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14;”

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur, prin transfer bancar (clientul trebuie sa precizeze un cont IBAN in RON, compus din 24 de caractere). In functie de starea produsului returnat, se va decide daca reclamatia poate fi acceptata. Numai in anumite situatii care depind numai de decizia Vanzatorului, acceptam returnarea produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. In astfel de cazuri Vanzatorul va face o verificare asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnata Cumparatorului. Aceasta valoare va fi returnata intr-un cont IBAN in RON.

Exit mobile version