Panouri caramida aparenta cu rol de termoizolare fatade/pereti exteriori
Cu toti suntem constienti ca aproximativ 30-35% din caldura unei locuinte, se pierde prin peretii exteriori pentru ca operatiunea de termoizolare fatade nu este realizata corect.E important sa stim, ca o buna izolatie termica, pe langa reducerea substantiala a pierderilor de caldura, ne asigura totodata un confort sporit. Pe timpul verii, un perete exterior bine izolat va mentine o temperatura constanta in interiorul cladirii. Pe langa aceste aspecte, izolarea fatadelor confera cladirii un design nou si atractiv.
Trebuie sa stim ca din punct de vedere tehnic, termoizolarea fatadelor/peretilor exteriori prezinta mai multe avantaje:
- inlatura condensul de vapori pe suprafata interioara a constructiei (stoparea aparitiei mucegaiului);
- imbunatateste confortul termic in interiorul locuintei;
- reduce zgomotele.
Termoizolarea fațadelor a ridicat nenumărate probleme de-a lungul timpului atât datorită diverselor moduri de executarea pereților (din zidărie, din beton sau pe structuri ușoare din lemn sau metal) cât și cerințelor de finisare (tencuială, vopsea decorativă sau placaje de tip cărămidă aparentă).
Termosistemele au evoluat grație utilizării de materiale termoizolante performante: astăzi, Izotech se recomandă prin soluții alcătuite din materiale compatibile, care răspund necesităților de izolare termică a clădirilor, putând fi folosite la construcţiile noi sau pentru reabilitarea termică a fațadelor clădirilor vechi.
Mai mult decât atât, am dezvoltat soluții specifice pentru toate tipurile de pereți, în funcție de alcătuirea acestora. Detaliile de execuţie sunt esenţiale pentru o termoizolare eficientă, mai ales zonele în care pot apărea punți termice (racordul la soclu şi la centurile sau grinzile planșeelor, racordul la tâmplărie și cel de la streașină sau atic).
Termosistemul pentru fatade produs de noi reprezintă soluţia ecologică perfectă pentru termoizolarea faţadelor locuinţelor. Faţada este decisivă pentru aspectul unei clădiri. Aceasta conferă o notă de individualitate imobilului şi reprezintă şi expresia simţului estetic al proprietarilor sau locatarilor. Dar lucrurile nu se opresc aici: Faţada protejează împotriva vântului şi a intemperiilor, a arşiţei şi a gerului, a ploii şi a zăpezii.
Ce trebuie sa stim despre termoizolarea fatadelor/peretilor exteriori
Este important sa stim, ca termosistemul produs de noi este neutru din punct de vedere chimic, nu dauneaza sanatatii si este reciclabil. De asemenea, este rezistent in timp la imbatranire, nu se degradeaza, fapt pentru care isi mentine pe o perioada lunga capacitatea de izolare. Este anorganic si de aceea nu contribuie la dezvoltarea mucegaiurilor, bacteriilor si nici nu se descompune. Totodata, asigura proprietati excelente de amortizare a zgomotelor datorita dispunerii fibrelor.
Folosirea sistemului de termoizolare a fatadelor produs de noi, asigura un confort ridicat al locuintei prin capacitatea sa de difuzie si de permeabilitate a aerului. Este totodata, produsul optim de utilizat in componenta oricarui sistem de termoizolare a fatadelor, existent in acest moment pe piata.
Pentru a concluziona, principalele avantajele ale izolatiei termice exterioare a sistemelor de fatada sunt urmatoarele:
- reducerea consumului de energie termica;
- scurtarea sezonului de incalzire;
- imbunatatirea aspectului estetic al cladirii;
- imbunatatirea ambientala a locuintei;
- reducerea formarii mucegaiului in interiorul cladirilor;
- imbunatatirea confortului termic al cladirii (atat vara, cat si iarna) ;
- imbunatatirea sanatatii persoanelor din interiorul cladirii: eliminarea bolilor cum ar fi: alergiile, raceala, reumatismul;
- eliminarea diferentelor termice;
- cresterea rezistentei constructiilor la conditiile atmosferice (intemperii) ;
- imbunatatirea confortului acustic in incaperile interioare ale locuintelor (influenta indelungata a zgomotului provoaca deficiente de somn si incapacitatea de concentrare) ;
- rezistenta ridicata contra incendiilor (clasa de protectie la foc A1) ;
Mai jos vă prezentam cele mai frecvente greseli care se fac in procesul de izolarea a fatadelor si pe care este bine sa le evitam:
- pentru ca izolarea termica sa fie una eficienta, trebuie sa tinem cont de grosimea materialului izolant folosit. Grosimea acestuia, trebuie sa fie aleasa in concordanta cu grosimea tipului de perete existent. Sunt foarte multe situatii in care a fost folosit nepotrivit un anumit tip de izolatie, pentru diferite aplicatii, din necunostinta de cauza;
- o alta greseala frecventa este folosirea altor materiale decat cele recomandate in realizarea unui sistem de termoizolare a fatadelor, deoarece firmele de constructii sunt interesate sa utilizeze produse ieftine pentru contractarea anumitor lucrari. Aceste materiale pot cauza insa o deteriorare a izolatiei, de aceea e important sa ne implicam in procesul de alegere a izolatiei;
- de asemenea, numarul insuficient de ancore pe metrul patrat reduce eficienta izolatiei, cauzand o deteriorare progresiva a intregului sistem de izolare termica.
Pentru alegerea celor mai bune solutii, in ceea ce priveste procesul de izolare, va asteptam la sediul nostru, unde specialistii nostri va stau la dispozitie cu sfaturi si produse de cea mai buna calitate.