Articole

July 5, 2020

Termosisteme cu cărămidă aparentă pe polistiren pentru fațade exterioare

În ultimii ani, cererea pentru soluții inovatoare de izolație termică și design pentru fațadele exterioare a crescut exponențial. Unul dintre cele mai populare și eficiente sisteme este cel de termosisteme cu cărămidă aparentă pe polistiren. Această tehnologie combină performanța termică a polistirenului cu estetica deosebită a cărămizii aparente, oferind atât beneficii funcționale, cât și estetice.

Ce sunt termosisteme cu cărămidă aparentă pe polistiren?

Termosistemele sunt sisteme complexe de izolare termică a fațadelor, proiectate pentru a oferi o eficiență energetică superioară și o protecție îmbunătățită a clădirilor împotriva factorilor externi. În cazul termosistemelor cu cărămidă aparentă pe polistiren, sistemul este alcătuit din următoarele componente:

 1. Polistiren expandat/extrudat (EPS/XPS): Material izolant care asigură eficiența energetică a sistemului.
 2. Plasă de armare: Amplasată peste polistiren, contribuie la durabilitatea și rezistența structurii.
 3. Adezivi speciali: Folosiți pentru a fixa plasa de armare și cărămida aparentă pe polistiren.
 4. Cărămidă aparentă: Element de finisaj care oferă aspectul estetic final, asemănător cărămizii tradiționale.

Avantajele termosistemelor cu cărămidă aparentă pe polistiren

 1. Eficiență termică superioară: Polistirenul asigură un coeficient de izolație ridicat, reducând pierderile de căldură și optimizând costurile cu energia.
 2. Estetică atractivă: Cărămida aparentă oferă un aspect elegant și modern, permițând adaptarea la diferite stiluri arhitecturale.
 3. Durabilitate și rezistență: Termosistemele cu cărămidă aparentă sunt rezistente la intemperii, șocuri mecanice și radiații UV, oferind o durată de viață îndelungată.
 4. Montaj rapid și ușor: Sistemul modular permite instalarea facilă, reducând timpul și costurile de execuție.
 5. Versatilitate în design: Cărămida aparentă este disponibilă într-o gamă largă de culori, forme și texturi, oferind libertate totală în crearea designului dorit.

Montarea termosistemelor cu cărămidă aparentă pe polistiren

Montarea unui termosistem cu cărămidă aparentă pe polistiren implică câțiva pași esențiali:

 1. Pregătirea suprafeței: Fațada trebuie să fie curată, uscată și fără denivelări majore.
 2. Aplicarea plăcilor de polistiren: Plăcile se fixează pe suprafața fațadei cu ajutorul adezivilor și diblurilor.
 3. Fixarea plasei de armare: Plasa se aplică peste polistiren cu ajutorul unui strat subțire de adeziv.
 4. Aplicarea stratului de cărămidă aparentă: Cărămida aparentă se lipește pe suprafața pregătită, folosind un adeziv special.
 5. Chituirea rosturilor: După uscarea adezivului, rosturile dintre cărămizi se chituiesc pentru a oferi un aspect uniform.

Întreținerea și durabilitatea

Termosistemele cu cărămidă aparentă pe polistiren necesită o întreținere minimă datorită rezistenței ridicate la intemperii și radiații UV. Cu toate acestea, este recomandat ca periodic să se verifice integritatea rosturilor și să se efectueze curățarea fațadei de praf sau murdărie, pentru a menține aspectul estetic.

Aceste termosisteme cu cărămidă aparentă pe polistiren reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru fațadele exterioare, oferind atât eficiență energetică ridicată, cât și un aspect estetic deosebit. Cu o durabilitate îndelungată și o versatilitate în design, acestea pot transforma orice clădire într-o structură elegantă și funcțională. Optarea pentru această tehnologie aduce beneficii atât pentru confortul interior, cât și pentru valoarea estetică și economică a clădirii.

Servicii-si-caracteristici-termosisteme-caramida-aparenta-Techstone-Romania
author avatar
Caramida Aparenta Producator
Caramida Aparenta este o companie cunoscută pentru inovațiile în materialele de construcții, specializată în producția de cărămidă aparentă și soluții de izolație termică pentru fațade. Aceasta este recunoscută pentru utilizarea tehnologiilor avansate în producția de materiale care nu doar îmbunătățesc aspectul estetic al clădirilor, dar contribuie și la eficiența energetică a acestora. Caramida Aparenta produce o varietate de produse care includ cărămidă aparentă, panouri termoizolante și alte materiale inovatoare cum ar fi riflajele din polistiren extrudat menționate anterior. Produsele companiei sunt apreciate pentru calitatea lor superioară, durabilitate și adaptabilitate la diverse cerințe arhitecturale și climatice.
Termosisteme fatade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *